Ontdek alle mogelijkheden van BookWidgets

Kom naar de tweede edtitie van de BookWidgets-dag op maandag 7 oktober 2019 in het Sancta Maria Instituut te Leuven.

Schrijf je nu officieel in voor onze de tweede editie van de BookWidgets-dag. Dit is een dag vol leerrijke workshops, zowel voor beginners als gevorderde BookWidgets-fans die lesgeven in verschillende vakken. Kies zelf de workshop of inspiratiesessie die het meest aansluit bij je interesses. Alle sessies worden gegeven door ervaren BookWidgets-gebruikers en -ambassadeurs.

Kijk nog snel even of je je kan vrijmaken voor deze niet-te-vergeten dag:

 • Datum: Maandag 7 oktober 2019
 • Plaats: Sancta Maria Instituut te Leuven
 • Prijs: 55 euro per leerkracht (inclusief koffie en lunch)
 • BYOD: Breng je eigen toestel mee

Programma

Dit is het programma van de dag:

 • 9u30: Ontvangst
 • 10u00: Welkomstwoordje
 • 10u30: Workshops en sessies
 • 12u30: Lunch
 • 13u30: Workshops en sessies
 • 15u30: Netwerkreceptie & Einde

Aanwezig? Super! Neem dan hieronder een kijkje naar de workshops en inspiratiesessie waartussen je kan kiezen, en geef je keuze door op het inschrijvingsformulier.

Je kiest:

 • Eén hands-on workshop van 2uur of twee inspiratiesessies van 55 minuten in de voormiddag
 • En Eén hands-on workshop van 2uur of twee inspiratiesessies van 55 minuten in de namiddag

Workshops

BookWidgets gebruiken in Smartschool
Lucie Renard BookWidgets-expert

Ontdek hoe je BookWidgets kan gebruiken in Smartschool. Deze workshop is voor beginners waarin je zelf leert widgets op te stellen en te delen in Smartschool. Je gaat ook zelf aan de slag, dus breng zeker wat lesmateriaal mee!

Escape the classroom met BookWidgets Lucie Renard BookWidgets-expert

Leer hier hoe je met BookWidgets een breakout room kan maken. Vertel een verhaal en verberg codes en hints in widgets die leerlingen nodig hebben om het slot van de deur te kraken. Plezier gegarandeerd!

Maak je lessen visueel sterk met BookWidgets (VOLZET) Bart Buckinx BookWidgets Expert

“One image says more than thousand words.”

BookWidgets maakt het mogelijk om met afbeeldingen alle kanten uit te gaan. Leer hier welke widgets en features je kan gebruiken om je lessen visueel sterk én interactief te maken.

Differentiëren met de WebQuest widget in een taalles Katleen Croes Leerkracht Nederlands, ICT 1ste graad

Leer hier hoe je kan differentiëren met de WebQuest widget. Via deze widget kunnen de leerlingen de leerstof op hun eigen niveau en tempo verwerken. Hierdoor blijven ze gemotiveerd en nemen ze hun leerproces in eigen handen. Je gaat ook zelf aan de slag, dus neem zeker wat lesmateriaal mee!

BookWidgets gebruiken in de basisschool Tommy Gysenbergs Mediacoach lager onderwijs

In deze workshop kom je te weten hoe BookWidgets een meerwaarde kan zijn voor de leerlingen maar zeker ook voor jou als leerkracht in het lager onderwijs! Je zal praktische voorbeelden te zien krijgen en ook zelf iets uitwerken dat meteen bruikbaar is in de klaspraktijk.

Storytelling met lesinhoud en BookWidgets Bart Buckinx BookWidgets Expert

Lesgeven én een interessant verhaal vertellen? Je leerlingen hangen alvast aan je lippen. Het kan met de WebQuest widget. Bart toont je hoe je deze widget kan inzetten om een samenhangend verhaal te vertellen dat jouw lesinhoud bevat. Je zal ook inspirerende voorbeelden te zien krijgen. Breng zeker ook lesmateriaal mee!

Inspiratiesessies

BookWidgets in de lessen Aardrijkskunde Hans Capiau Leerkracht aardrijkskunde 4de

In deze sessie toon ik je hoe ik met iBooksAuthor en Bookwidgets het bordboek kon maken dat de uitgeverij mij niet kon leveren. Zo ontwikkelde ik een flexibele workflow voor mezelf die mij toestaat dynamisch les te geven (weg van het toetsenbord en de muis).

BookWidgets voor beginners Serge Vrancken Leerkracht duaal leren

Ontdek hier de basis van BookWidgets. Ik toon je hoe je een quiz of taak kan opstellen, hoe je deze naar je leerlingen stuurt, hoe jouw leerlingen deze invullen, hoe je deze kan verbeteren en kan terugsturen naar jouw leerlingen.

BookWidgets in STEM en Techniek Wesly Raymaekers Leraar techniek 1e graad

Ontdek hier de basis van BookWidgets. Ik toon je hoe je een quiz of taak kan opstellen, hoe je deze naar je leerlingen stuurt, hoe jouw leerlingen deze invullen, hoe je deze kan verbeteren en kan terugsturen naar jouw leerlingen.

BookWidgets in moderne vreemde talen Yolande Doensen Taaldocent (Spaans / Duits), Apple Teacher

Welke widgets kun je gebruiken bij lees-, schrijf-, luister- en spreekvaardigheid, vocabulaire en grammatica. Hoe plan je zelf een volledig lesprogramma? Hoe kun je de resultaten van je leerlingen bijhouden en bijsturen? Hoe kun je daarbij zelf ook nog op een leuke manier creatief bezig zijn.

BookWidgets gebruiken in ALFA en OKAN klassen Eva Tourné Leerkracht OKAN (Alfa + gewone Okan klassen)

Tijdens deze sessie zie je voorbeelden van hoe Bookwidgets kan ingezet worden in het Okan-onderwijs. Alfa- en “gewone” Okan-klassen. Zowel oefeningen, spelletjes en toetsen komen hier aan bod. Differentieer met bookwidgets en maak optimaal gebruik van visuele en auditieve ondersteuning. Ook andere e-tools kan je integreren in Bookwidgets.

BookWidgets gebruiken in klassieke talen (Latijn & Grieks) David Stienaers Lector Latijn UCLL

Leer hier welke widgets en methodes je kan gebruiken om je lessen Latijn of Grieks meer kracht te geven. Je leert widgets inzetten in lessen taalverwerving, leesvaardigheid of cultuurreflectie.

Digitaal differentiëren met Schoolmakers Schoolmakers Scholen nog sterker maken!

Welke verschillende werkvormen kun je gebruiken om te differentiëren in jouw lespraktijk?

Schoolmakers legt het je uit en zet BookWidgets in om deze specifieke werkvormen meer kracht te geven.

De kracht van audio in jouw lessen Remko Tronçon BookWidgets Expert

Leer hier hoe je met audio je lessen sterk maakt. BookWidgets heeft verschillende mogelijkheden om audio te integreren in jouw lessen. Leer welke widgets en handige features hiervoor geschikt zijn. Laat je inspireren door de vele mooie voorbeelden en praktische tips.

Interactieve cursussen maken met iBooks Author of Kotobee Xavier Van Elsacker BookWidgets Expert

Hoe kun je zelf interactive cursussen of ebooks maken met iBooks Author (Apple) en Kotobee? Dat leer je hier. Je leert er ook hoe je widgets van BookWidgets kan gebruiken in jouw ebook. Aan de hand van enkele korte stappen voeg je gemakkelijk widgets toe aan je ebook.

Samenwerken met collega’s in BookWidgets Xavier Van Elsacker BookWidgets-expert

Hoe kun je nu samenwerken aan widgets met een collega? Hoe kan een collega een widget aanpassen zonder de originele aan te passen? Ontdek hier handige tips die het samenwerken gemakkelijk maken.

Formatief evalueren met BookWidgets Remko Tronçon BookWidgets-expert

Leer hier welke mogelijkheden BookWidgets heeft om formatief te evalueren. Je leert handige tips en tricks, en werkvormen met diverse widgets waarmee je formatief kan evalueren.

BookWidgets gebruiken in Google Classroom Xavier Van Elsacker BookWidgets-expert

Maak widgets in Google Classroom. Je leert de basis: opstellen van een toets, delen met de leerling, verbeteren en terugsturen. En dat zonder Google Classroom te verlaten. Dit is een sessie voor beginners!

Betaling

Je inschrijving is pas officieel wanneer de betaling is doorgevoerd.

Schrijf 55 euro over naar Kidimedia BV, rekeningnummer BE97 7340 3067 5449, met mededeling van voornaam, achternaam, en school. Opgelet: zonder mededeling kunnen we de betaling niet linken aan jouw naam!